LymfedrænageHvad er lymfødem ? Kan vi alle få det? eller er det kun alvorligt syge der har det? 

Først skal det slås fast, alle kan få lymfødem, og langt de fleste er ofte ramt af det .....uden at vide det. De der små huller på næsen, hvor brillernes gummi dupper hviler............. er faktisk ikke huller, men lymfødem. Det er små ophobning af lymfe væske, fordi lymfe væske stoppes af selv de letteste tryk på huden. For de fleste er det ikke et stort problem, fordi vi tager brillerne af om natten, og så løber lymfen frit igen. For rigtig mange mennesker, er det er meget større problem, at ben og fødder hæver! Eller en hånd, arm, skulder, ansigtet. 
Det er også helt almindeligt at få lymfødem, efter en operation, da arvæv også kan stoppe lymfe væskens frie bevægelighed. Og særligt operation for brystkræft giver ofte lymfe problemer, de man ofte fjerner lymfe kirtler i armhulen, for at fjerne hele sygdommen. Jeg behandler lymfødem, på 2 forskellige måder. 

Den ene er manuel lymfedrænage, som er en meget blid massage, omkring problem området, som flytter væsken der ligger lige under huden. 
En behandling tager en time, og er meget individuel, der vil sjældent være 2 forløb der er ens. Derfor kan man heller ikke sige hvor mange behandlinger der skal til. Ved første behandling, lægger vi sammen en behandlings plan, og du vil få vejledning til små ting, du selv kan gøre i din hverdag, som vil lette dig. Behandling i  Presso terapi dragten (ses på billedet her under), er beregnet til en mere general udrensning af lymfe systemet. Her anbefales en 30 minutters behandling 10 gange, med en uges mellemrum. 
Dragten har også lindrene virkning på smerte fra, f.eks. gigt, fibromyalgi, stress, angst osv osv. Da den massere blidt på hele kroppen på en gang, påvirkes nervesystemet også positivt. Desuden kan den opvarme musklerne under behandlingen. Book en tid:   https://gittes-healing-og-clairvoyance.planway.com